Ecocem breidt fors uit in Moerdijk

Ecocem Benelux heeft met Overslagbedrijf Moerdijk (OBM) een langjarig leasecontract afgesloten voor drie enorme opslagsilo’s. Hiermee wordt de capaciteit van Ecocem voor productie en opslag fors vergroot. Deze uitbreiding, die volgt op de recente Europese goedkeuring (ETA) voor het CO2-emissiearme ACT-cement, markeert een belangrijke stap richting de commerciële introductie van ACT in 2026.

 

 

De uitbreiding bestaat uit drie betonnen silo’s in de haven van Moerdijk, gezamenlijk goed voor 30.000 ton. Hiermee verviervoudigt Ecocem haar opslagcapaciteit. Met deze schaalvergroting, onderdeel van Ecocem’s uitbreidingsstrategie, versnelt het bedrijf de transitie naar een verlaagde CO2-uitstoot van de cementindustrie.

 

Klimaatakkoord

Door te leasen in plaats van zelf te bouwen, bespaart Ecocem tijd en geld. Paul Roos, Managing Director van Ecocem Benelux, benadrukt het belang van deze ontwikkeling voor de cement- en betonindustrie, omdat het de weg vrijmaakt voor een vermindering van de uitstoot die aansluit bij de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op