Don van Riel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Don van Riel (68) is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn landelijke en zelfs internationale betekenis. De Koninklijke onderscheiding werd opgespeld door burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. Plaats van handeling was ’t Oliegeultje in Burgh-Haamstede op Schouwen-Duiveland. Zijn vrouw Carin had Don meegevoerd naar dit restaurant in hun Zeeuwse woonplaats om er zijn verjaardag van 22 april te vieren met vrienden. De Koninklijke onderscheiding was een grote verrassing voor Don van Riel. ,,Een mooier verjaardagscadeau kon ik me niet wensen”, zei de managing-director van expediteur Trimodal uit Rotterdam-Hoogvliet.

 

Don van Riel en burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland.

 

Van Riel is bestuurder bij diverse nationale en Europese verenigingen, vooral spoorgerelateerd. Zo is hij ruim twintig jaar voorzitter van de Nederlandse Vereniging Particuliere Goederenwagens (NVPG) en actief in de internationale Ferrmed te Brussel om de Nederlandse spoorinfrastructuur te promoten. De oud-spoorman van het jaar  nam op 23 november 2023 afscheid als voorzitter van de Belangenvereniging Zeehaven Expediteurs en internationale Logistieke Dienstverleners (BZE), na 13 jaar trouwe dienst. Daarbij werd hij geroemd ‘om zijn enorme enthousiasme, persoonlijke betrokkenheid en unieke bijdrage aan de vereniging’. Van Riel deelt ook veel kennis met ministeries (zeker als het om spoorveiligheid gaat), havenbedrijven en onderwijsinstellingen.

 

 

 

Duurzaam transport

De roeping van Don van Riel is duurzaam transport. Medio 2022 is hij zonder subsidie en op persoonlijke titel met zijn bedrijf Trimodal Europe BV een shuttle gestart om in elk geval een gedeelte van de containers tussen de Waalhaven en de Maasvlakte van de weg te halen. Mede in het licht van alle werken van Rijkswaterstaat kunnen door deze Maasvlakte shuttle files worden aangepakt.

 

Nieuwe shuttles

De ondernemer hoopt ook een eigen shuttle van Rotterdam naar Coevorden/Dörpen en Antwerpen te rijden. ,,De ontwikkeling van nieuwe shuttles kost tijd. Trimodal is met verschillende partijen bezig want we kunnen het niet alleen”, benadrukt Don van Riel.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op