Safe Lifting Europe: dé verhuurspecialist van hijsequipment

Een toenemend aantal on- en offshore professionals doet een beroep op Safe Lifting Europe voor de huur van hijsequipment voor de korte- of lange termijn. Alle Safe Lifting producten worden geleverd met certificering op basis van de strenge veiligheidscultuur in de on- en offshore. Het bedrijf uit Vlaardingen staat bekend om haar flexibiliteit en snelle 24/7 service. 

Strategisch gelegen in havengebied Rotterdam, beschikt Safe Lifting over een uitgebreid assortiment hijsmaterieel en levert het aan de grootste contractors in de markt. Huren van dit equipment voegt waarde en efficiëntie toe. Wanneer beslissers de kosten die gepaard gaan met de aanschaf van zwaar hijsmaterieel in kaart brengen, wordt duidelijk dat een huuroplossing zoals die door Safe Lifting wordt geboden veel gunstiger is dan koop. Anders moet naast de initiële aanschafprijs van het equipment ook rekening worden gehouden met bijvoorbeeld kosten van onderhoud en opslag. 

‘Alles onder de haak’
,,Wij verhuren ‘alles onder de haak’: sluitingen, (container) spreader beams, grommets, stroppen, lieren, load monitor systems, takels, ROV haken, dyneema’s, waterzakken. Eigenlijk te veel om op te noemen. Bedrijven hebben bijvoorbeeld een 1550 tons sluiting meestal maar een enkele keer nodig. Na aanschaf wordt er vaak jarenlang niks mee gedaan. Het is dan ook veel goedkoper om te huren bij ons”, aldus Giovani Vroegop, rental specialist bij Safe Lifting Europe.

Uitbreiding verhuurvloot
Safe Lifting heeft zich in het afgelopen jaar vooral geconcentreerd op de uitbreiding van haar verhuurvloot in combinatie met de duurzame groei van de onderneming. Zo weten bijvoorbeeld offshore heavy lift contractors en kraanverhuurbedrijven het bedrijf goed te vinden voor allerlei hijsmaterieel. 

Heavy lifting equipment
Tevens wordt de horizon verruimd naar heavy lifting equipment. ,,We hebben in het afgelopen jaar een aantal grote investeringen gedaan door materieel aan te schaffen dat grotere ladingen aan kan dan voorheen. Met alle recente uitbreidingen kunnen we onze klanten nog verder van dienst zijn. Door hen te ontzorgen met al het benodigde materieel voor hun projecten, kunnen zij zich concentreren op andere zaken bij het runnen van hun onderneming.”

Toegevoegde waarde
De Vlaardingse onderneming heeft alle mogelijkheden om verder door te groeien in de markt. ,,Mensen zien nu veel meer de toegevoegde waarde van huren, wat heel anders was toen Safe Lifting in 2007 geleden van start ging. Tegenwoordig is ons felgroene materieel te zien bij de grootste projecten ter wereld. Dit geeft veel voldoening aan het team van Safe Lifting.”

Beurzen
Safe Lifting Europe presenteerde zich in de afgelopen maanden op de beurzen Offshore Energy (Amsterdam), Europort (Rotterdam) en WindEurope Electric City (Kopenhagen. ,,Het is goed om nieuwe potentiële klanten te ontmoeten, maar ook om bij te praten met bestaande klanten. Aangezien een groot deel van onze klanten business relaties voor de lange termijn zijn, was het weer eens goed om persoonlijk met elkaar in gesprek te gaan. Even weg van het bureau om mensen weer live te ontmoeten nadat we lange tijd beperkt waren tot mail, telefoon en videogesprekken”, zegt Giovani Vroegop.

Technische service
Safe Lifting Europe is in 2007 van start gegaan. De onderneming is in bijna 15 jaar uitgegroeid tot verhuurspecialist bij toonaangevende maritieme en on- en offshore bedrijven vanwege haar brede assortiment en expertise op het gebied van lifting equipment. Via nauwe samenwerking met haar partners ontzorgt Safe Lifting naast verhuur de klant desgewenst ook met service, onderhoud en keuringen. 

Topkwaliteit
De uitgebreide catalogus van Safe Lifting beantwoordt direct aan de behoeften van on & offshore-toepassingen. De sector heeft met grote regelmaat vraag naar het uitvoeren van overload load tests. Vandaar dat het portfolio bijvoorbeeld voorziet in waterzakken (100 ton), modulaire Modulift spreaders (2.000 ton), onder andere Van Beest sluitingen (2.000 ton), multilugs (800 ton), grommets (5.200 ton MBL), lieren (300 ton) en pad eye testers (100 ton). Alle producten zijn van topkwaliteit. Experts voeren strenge kwaliteitscontroles uit voordat hijsequipment de deur uit gaat, evenals bij terugkomst van de klus.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op