Damen Shipyards Group verstevigt positie op de Zweedse markt

Dankzij een strategische samenwerking met het Zweedse Lazarus Industriförvaltning breidt Damen Shipyards Group haar aanwezigheid op de Zweedse markt verder uit. Naast de werf in Oskarshamn kunnen klanten voortaan ook gebruik maken van de diensten van de reparatiewerf in Stockholm: Stockholms Reparationsvarv.

 

Zweden is voor ons altijd een belangrijke markt geweest. Zo bouwen we bijvoorbeeld op dit moment zeven patrouilleschepen voor de Zweedse Kustwacht, die via onze werf in Oskarshamn geleverd worden. Verder hebben we een order in productie voor vier ijsbrekende sleepboten voor de Zweedse marine. Daarnaast loopt onze samenwerking met Saab Kockums, voor de vervanging van de Nederlandse onderzeeboten,” aldus Martin Verstraaten van Damen Shipyards Group.”

 

Samenwerking

Damen heeft voor een samenwerking gekozen met Stockholms Reparationsvarv en haar grootste staalleverancier Eurosteel in Nybro. Het eigendom van Oskarshamnsvarvet werf gaat daarbij over naar Lazarus Industriförvaltning, dat ook de twee andere bedrijven bezit.

 

Service hubs

Verstraaten: ,,Vanaf service hubs in Oskarshamn als Stockholm gaan we de Zweedse markt voorzien van onze unieke Damen Modular Barges. Deze standaard pontons kun je als legoblokjes met elkaar verbinden om de meest uitgebreide drijvende oplossingen te bieden.”

 

Synergie

Door de synergie kan Damen haar Zweedse en internationale maritieme klanten nog beter bedienen op het gebied van nieuwbouw, conversie, onderhoud, reparatie en service. ,,Wij zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking”, zegt Claes Jonson, partner bij Lazarus Industriförvaltning. ,,Eurosteel werkt al nauw samen met Oskarshamnsvarvet om klanten state-of-the-art oplossingen te bieden. Door deze nieuwe setting kunnen we met twee scheepswerven aan de Zweedse oostkust een nog sterker aanbod bieden aan bestaande en nieuwe klanten.”

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op