Contargo is eco-kapitein

NYK Line reikt milieuprijs „Captain Eco Award 2015“ uit

Containeroperator Contargo heeft van NYK Line GmbH de Captain Eco Award 2015 ontvangen. Rederij NYK schenkt dit houten beeldje in de vorm van een wereldbol met een kapiteinsuniform ieder jaar aan logistieke dienstverleners die helpen bij de verduurzaming van haar transportketen.
“De Captain Eco Award is al de tweede onderscheiding voor onze activiteiten op het vlak van duurzaamheid in de laatste twaalf maanden”, zei Heinrich Kerstgens, co-directeur van Contargo GmbH & Co. KG tijdens de prijsuitreiking. “Dit bewijst dat we op de goede weg zijn met ons concept om de ecologische, economische en sociale aspecten van het containervervoer in evenwicht te brengen.”

NYK prees het overtuigende duurzaamheidsconcept van Contargo, waarin aandacht voor het milieu zit ingebakken door de trimodaliteit van de vervoersactiviteiten. “Wij waarderen met name IMTIS, de rekenmodule van Contargo, die wij benutten voor de calculatie, het berekenen van routen en de CO2-uitstoot van onze transporten”, zei Thorsten Kröger, general manager van NYK Line in Hamburg.
Contargo traint en sensibiliseert medewerkers voortdurend voor duurzaamheidsvraagstukken. Op iedere vestiging is een contactpersoon voor duurzaamheid aanwezig. Voor de bundeling en coördinatie van de activiteiten heeft het bedrijf een afdeling “duurzame oplossingen”, die ook ideeën van medewerkers omzet.

Om de medewerkers te betrekken bij het duurzaamheidsbeleid heeft Contargo onder meer een mousepad van gerecycleerd papier met daarop milieutips laten maken. Door gebruik van LED-verlichting in de gebouwen of het terugwinnen van energie op de terminals wordt het stroomverbruik gereduceerd. Rijlessen en het gebruik van hybride reachstackers dringen het brandstofverbruik terug.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op