Cleaning Professionals: schoonmaakspecialist

Bij samenleving en bedrijfsleven is steeds meer bewustwording inzake goed schoonmaken, veiligheid en duurzaamheid. Cleaning Professionals geeft hier elke dag op juiste wijze invulling aan. Zo kunnen de medewerkers van Cleaning Professionals bij hun klanten op een veilige en verantwoorde wijze hun werk uitvoeren. Zo’n duizend medewerkers van Cleaning Professionals maken elke dag bedrijven, kantoren, winkels en scholen in heel België schoon. De onderneming telt zo’n 4.000 klanten in Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Brabant en inmiddels ook in Wallonië.

 

De filosofie van Cleaning Professionals is autonome groei en acquisities in het segment van de kleine tot middelgrote bedrijven. Daar is haar organisatie ook op ingericht. ,,We zijn flexibel, staan altijd paraat en er zijn hele korte lijnen met de klant, zoals een kleine onderneming dit kan. Ook de schoonmaakmedewerkers wonen bij voorkeur in de omgeving van de klant”, aldus dagelijks bestuurder Peter Augusteyns van Cleaning Professionals.

 

Persoonlijke aanpak

Cleaning Professionals kiest zowel naar klanten als personeel voor een persoonlijke aanpak. De medewerkers van Cleaning Professionals zijn trots op hun vak en op wat ze dagelijks presteren. Tevreden medewerkers zijn goed gemotiveerd en stralen dat ook uit naar de klant. Respect voor medewerkers en klanten draagt Cleaning Professionals hoog in het vaandel.

 

 

Opleiding

In toenemende mate is de nadruk komen te liggen op begeleiding en opleiding van de medewerkers. Met name scholing is erg belangrijk om veilig en goed te kunnen schoonmaken. Permanente educatie is dan ook essentieel bij schoonmaken. Cleaning Professionals is vorig jaar gestart met een nieuwe cursus schoonmaken voor elke medewerker via een E-learning platform. ,,Deze cursus kunnen de mensen op kantoor of thuis volgen, waarbij ook die uren door ons vergoed worden. Onze personeelsdienst kan de voortgang van de opleidingen van de medewerkers op afstand volgen”, vervolgt Peter.

 

Certificaat

,,Nadat de medewerkers met goed gevolg een inhoudstoets hebben afgelegd, ontvangen ze voor deze online basisopleiding een certificaat. Hierdoor stijgt tegelijkertijd het vertrouwen van de medewerkers in het uitvoeren van hun job.” Met goede arbeidsvoorwaarden en gedegen opleidingen blijft Cleaning Professionals haar mensen koesteren en tracht het (ondanks de krapte op de arbeidsmarkt) ook nieuwe medewerkers aan zich te binden.

 

Port of Antwerp-Bruges

Naast sectoren als zakelijke dienstverlening en retail is het Belgische bedrijf ook actief in transport & logistiek en haven & industrie. Zo is Cleaning Professionals ook vertegenwoordigd in Port of Antwerp-Bruges (zowel in Antwerpen als Zeebrugge) en de havens van Gent en Oostende. De onderneming werkt zoveel mogelijk met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en materialen die hergebruikt kunnen worden. Door de overnames behoren inmiddels ook bedrijven tot de klantenportefeuille van Cleaning Professionals die aan de Internationale Luchthaven van Antwerpen zijn gelieerd.

 

 

Schepen

Naast de reguliere werkzaamheden verleent Cleaning Professionals ook schoonmaakdiensten aan schepen die vanwege onderhoud aanmeren in Port of Antwerp-Bruges. Met name reinigingsdiensten aan boord, maar ook desinfectie op de kade van bijvoorbeeld sanitair en gangway.

 

Schelderadarketen

Cleaning Professionals heeft sinds enkele jaren op vraag van Vebego Cleaning Services uit Nederland ook de Schelderadarketen als klant. Via de radarposten wordt het scheepvaartverkeer begeleid met als bestemming de havens van Antwerpen, Gent, Terneuzen, Vlissingen en Zeebrugge. Zusterbedrijf Vebego Cleaning Services poetst de Nederlandse kant van de Schelderadarketen, Cleaning Professionals de Belgische kant.

 

Zusterbedrijven

Eén van de Belgische zusterbedrijven van Cleaning Professionals is Care, dat zich onder andere richt op expert cleaning, zoals het reinigen van cleanrooms en andere hoogwaardige specialisaties. Een ander zusterbedrijf van Cleaning Professionals is VAS ( Vebego Airport Services) dat instaat voor onder andere de schoonmaak en bagageverwerking op de luchthaven van Zaventem.

 

Luchtfoto van Wijngaard Natie in Antwerpen. Cleaning Professionals is in toenemende mate actief in Port of Antwerp-Bruges.

 

Vebego holding

Alle drie de bedrijven horen geheel of gedeeltelijk tot de Vebego holding. In heel Europa werken bij dit concern 40.000 mensen in schoonmaak, zorg, facility management en groenvoorziening. Vebego helpt haar mensen een onafhankelijk, betekenisvol bestaan op te bouwen in de maatschappij. Dat geldt in het bijzonder voor mensen in kansarme posities of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het concern is uitgegroeid tot een van de grootste en meest inclusieve werkgevers in Europa. Tussen de diverse bedrijven in de Vebego groep is er achter de schermen steeds meer synergie, waar medewerkers en klanten hun voordeel mee doen.

 

Top tien

Cleaning Professionals werkt zich op naar de top 10 van Belgische schoonmaakbedrijven. In 2021 zijn Cityservice uit Antwerpen en Rupelcleaning uit Niel overgenomen en inmiddels gefuseerd met Cleaning Professionals. Omdat Cleaning Professionals werkt met medewerkers die wonen in de omgeving van de klant beschikt het bedrijf over vele kleine kantoren zoals in Brugge, Dessel, Antwerpen, Lier, Niel, Aalst, Oostende, Sint-Niklaas en Wevelgem.

 

Continuïteit

Ondanks de snelle groei zijn rust, kwaliteit en continuïteit steeds centraal blijven staan. ,,Wij zijn groot geworden in het schoonmaken van kleinere bedrijven. Daardoor kunnen we alle klanten bedienen zoals een kleine organisatie, namelijk met een optimale dienstverlening en goede prijsafspraken. Inmiddels ondervinden we dat ook grotere klanten dit model van dienstverlening steeds meer opzoeken, mede vanwege de vlakke organisatiestructuur en grote beslissingsbevoegdheden per functie”, legt Peter Augusteyns uit.

 

Grote klanten

,,Ook voor een groeiend aantal grote klanten is het belangrijk dat men op het gebied van cleaning kan reageren als een klein flexibel bedrijf. Via onze vlakke interne structuur krijgen deze bedrijven bij Cleaning Professionals de aandacht en service die ze zoeken”, onderstreept de dagelijks bestuurder.

 

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op