CEO ECT zet zich in voor bereikbaarheid

Containerterminaloperator ECT zet zich al jaren in voor een betere bereikbaarheid. Collectief vervoer wordt ingezet voor de medewerkers en voor het containervervoer zet ECT fors in op multimodaal vervoer. De Verkeersonderneming is zeer verheugd dat CEO Leo Ruijs een ambassadeursrol wil vervullen. Als lid van het Bestuurlijk Trio inspireert en motiveert hij andere bedrijven om ook zelf stappen te zetten op het gebied van slimme mobiliteit.

Iedere Beter Benutten regio heeft een Bestuurlijk trio. In Rotterdam bestaat dit trio uit minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu, portefeuillehouder Pex Langenberg van de Vervoerautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en CEO Leo Ruijs. Zij treden samen en individueel op als boegbeeld van de aanpak. Ruijs volgt hiermee Coert Beerman (RaboBank) op die deze rol vervulde in het eerste Beter Benutten programma (’12-’14).

Leo Ruijs, CEO van ECT: “Een goede bereikbaarheid is de levensader van de haven. We hebben als overheid en bedrijfsleven een gezamenlijke verantwoordelijkheid om deze te waarborgen. Ik draag hier graag aan bij.”

Aernout van der Bend, directeur De Verkeersonderneming: “De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht met als doel de bereikbaarheid te verbeteren van Rotterdam (haven, stad en regio). In een stad met een internationale haven is bereikbaarheid een belangrijke voorwaarde voor de groei van de economie. Wij zijn als organisatie bijzonder enthousiast dat juist één van de koplopers in het havengebied nu als boegbeeld gaat optreden. We hopen dat het andere bedrijven inspireert en motiveert om ook zelf te werken aan een slim mobiliteitsbeleid en daar zelf verantwoordelijkheid in te nemen.”

De Verkeersonderneming
De Verkeersonderneming is de uitvoeringsorganisatie voor het programma Beter Benutten Vervolg van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de regio Rotterdam. Initiatiefnemers van deze samenwerkingsorganisatie zijn de gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Havenbedrijf Rotterdam N.V. en het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat. VNO-NCW, MKB Rotterdam, Deltalinqs, EVO, TLN, provincie Zuid-Holland, gemeenten Nissewaard, Barendrecht en Krimpen aan den IJssel en politie Rotterdam-Rijnmond zijn de belangrijkste adviseurs. Het doel is het bereikbaar maken en houden van Rotterdam (haven, stad en regio) door slim gebruik van het huidige asfalt, Slim Reizen en Slim Werken. De Verkeersonderneming is winnaar van Het Gouden RAI Wiel “omdat zij op verfrissende en praktische wijze regionale uitdagingen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid oppakt.”

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op