Bridges2000 staat voor duurzaamheid

 

 

In een wereld waar globalisering en schaalvergroting de norm lijken te zijn, blijven familiebedrijven een onmisbare schakel in onze samenleving. Zij vormen niet alleen de economische ruggengraat van vele landen, maar zijn ook essentieel voor de stabiliteit en duurzaamheid van de industrie, inclusief de offshore-sector. Met de toenemende druk vanuit de samenleving en de uitdagingen rondom het vinden van gekwalificeerd personeel, spelen familiebedrijven een cruciale rol bij het waarborgen van continuïteit en innovatie.

 

Een goed voorbeeld van een familiebedrijf dat zich heeft bewezen in de maritieme en offshore-industrie is Bridges2000 uit Zevenbergen, dat op een duurzame manier bruggen en gangways bouwt en verhuurt. Daarnaast ondersteunt Bridges2000 duurzame initiatieven. Het bedrijf werd 26 jaar geleden opgericht door Hendrik van der Ham, wiens roots diepgeworteld zijn in de binnenscheepvaart. Vanuit deze achtergrond heeft hij niet alleen een sterk fundament gelegd, maar ook een bedrijf opgebouwd dat bekend staat om flexibiliteit, betrouwbaarheid en innovatiekracht.

 

Synergie

Van der Ham zorgde voor synergie tussen traditionele maritieme kennis en moderne industriële technieken. Dit leidde tot steeds meer toepassingen van Bridges2000 binnen de maritieme en offshore-industrie.

 

Kernwaarden

Een van de kernwaarden van het bedrijf is nooit opgeven en samen sterk staan. In een tijd waarin de industrie onder druk staat en het vinden van goed personeel een uitdaging is, helpt deze mentaliteit het bedrijf nog steeds om zich te blijven ontwikkelen en groeien.

 

Ondernemer Hendrik van der Ham van Bridges2000.

 

Kracht

Wat familiebedrijven onderscheidt van grote, beursgenoteerde ondernemingen is hun lange termijn visie. Waar multinationals vaak gestuurd worden door kwartaalcijfers en aandeelhouderswaarde, investeren familiebedrijven in duurzame groei en continuïteit over generaties heen. Dit leidt tot stabielere werkgelegenheid en een bedrijfscultuur waarin vakmanschap en betrokkenheid centraal staan.

 

Energietransitie

,,De offshore en maritieme-industrie staan voor grote uitdagingen. Energietransitie is niet het grootste probleem, maar wel de regelgeving en een veranderende arbeidsmarkt. Dat vergt veel flexibiliteit, creativiteit en innovatie. Hier maken familiebedrijven het verschil. Dankzij onze wendbaarheid en persoonlijke betrokkenheid kunnen wij sneller inspelen op veranderingen dan grote, logge organisaties. Het is wel belangrijk dat ook overheidsinstanties de waarde hiervan inzien, hierop inspelen en naar ons gaan luisteren”, aldus ondernemer Hendrik van der Ham van Bridges2000.

 

Innovatie en duurzaamheid

Een belangrijk aspect van familiebedrijven is hun drang naar innovatie en duurzaamheid. Omdat zij opereren met een langetermijnvisie, investeren zij vaak veel eerder in nieuwe technologieën en duurzame oplossingen. Hun flexibiliteit om mee te bewegen stelt hen in staat om snel te schakelen en nieuwe markten te betreden, wat onder andere bijdraagt aan een betere energietransitie en een duurzamere toekomst.”

 

Toekomst

Hoewel familiebedrijven veel voordelen bieden, staan zij ook voor een grote uitdaging namelijk die van het voortbestaan; de opvolgingsproblematiek. Heeft het nageslacht nog wel zin in de familiebedrijven die veelal in de maakindustrie zitten? Als de potentiële opvolgers binnen de familie de unieke kracht van betrokkenheid, vakmanschap en een lange termijn visie begrijpen, in de snel veranderende wereld, is continuïteit ook voor de verre toekomst gewaarborgd. ,,Familiebedrijven zijn duurzaam. Wij geven nooit op”, benadrukt de ondernemer van Bridges2000.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op