Brandweer Amsterdam-Amstelland krijgt nieuwe blusboot

Brandweer Amsterdam-Amstelland en Damen Shipyards Group hebben afgelopen week een overeenkomst getekend voor de bouw van het nieuwe blusvaartuig Jan van der Heyde IV.

De ondertekening van het contract is het officiële startschot voor Damen om met de bouw van het vaartuig te beginnen. De verwachting is dat de Jan van der Heyde IV in het laatste kwartaal van 2016 haar opwachting zal maken in Amsterdam-Amstelland.

 

De blusboot is uitgerust om vanaf het water een brand te bestrijden. Dit kan een brand aan boord van een schip zijn, maar ook een brand aan de wal die beter is te bereiken vanaf het water. De blusboot kan ook dienst doen als drijvende pompeenheid; zo kan het schip brandweereenheden aan land snel en efficiënt van grote hoeveelheden water voorzien.

 

Het nieuwe blusvaartuig wordt onderdeel van de rijke historie blusboten van de brandweer. Reeds in 1875 werd de eerste drijvende stoomspuit ‘Jan van der Heyde‘ in dienst gesteld die was vernoemd naar Jan van der Heyde, grondlegger van de huidige brandbestrijding, organisatie en techniek van de brandweer.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op