Blijvende brexit onzekerheid zet ondernemers in beweging

Meer bedrijven zijn zich aan het voorbereiden op het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dat stelt evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven. Uit de vele gesprekken die de vereniging met ondernemers voert en uit de sterk toenemende informatievraag over de brexit, komt dit naar voren. Om het belang van een goede voorbereiding kracht bij te zetten, overhandigt voorzitter Steven Lak vandaag het evofenedex ‘brexit whitepaper voor ondernemers’ aan de brexit-rapporteurs van de Tweede Kamer.

“Het signaal aan het bedrijfsleven dat voorbereidingen voor de brexit nodig zijn, is geland. We zien een aanzienlijke toename aan downloads van onze ‘brexit whitepaper voor ondernemers: Brexit – veertig acties om vandaag mee te starten. En daarnaast merken ook onze mensen in het veld en aan de telefoon dat de vraag naar informatie over de gevolgen van de brexit stevig toeneemt”, aldus Lak.

Voor de brexit-rapporteurs van de Tweede Kamer, Anne Mulder (VVD), Pieter Omtzigt (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA), komt het signaal vanuit de ondernemersvereniging geen minuut te vroeg. “In november 2017 adviseerden wij dat overheid en bedrijfsleven zich klaar moesten maken voor een eventuele chaotische brexit zonder akkoord. We zijn nu een jaar verder en dat doemscenario is helaas nog steeds niet van tafel. Aan overheidskant hebben we met een brexitwet, extra douaniers en inspecteurs bij de NVWA goede eerste stappen gezet. Dan is het goed te horen dat ook de bedrijven zich met hulp van verenigingen zoals evofenedex laten bijstaan”, aldus Mulder.

Na het uitstel van de voor dinsdag  geplande stemming, is de verwachting dat de Britse premier Theresa May het brexit-akkoord in januari wel ter stemming voorlegt aan het Britse Parlement.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op