Bijzondere editie van de Wereldhavendagen afgerond

De haven van Rotterdam was de afgelopen dagen het decor van een bijzondere editie van de Wereldhavendagen. Binnen de gestelde corona-maatregelen kon het publiek kennis maken met de kansen en mogelijkheden die de haven biedt. Hoogtepunten waren daarbij de Koninklijke Marine Experience en de vele excursies diep de haven in.

Het evenement ging afgelopen vrijdag van start met het scholenprogramma ‘De haven komt naar je toe!’. Op deze dag ontvingen scholieren van basis- en voortgezet onderwijs op een laagdrempelige manier informatie over de haven. Zij bezochten onder andere de schepen van de Koninklijke Marine, die verder het hele weekend open waren voor het publiek. Naast deze schepen waren ook enkele historische marinevaartuigen afgemeerd en werd op de kade uitleg gegeven over diverse aspecten van de marine.

Even verderop, in de indrukwekkende turbinehal van de Schiecentrale, puzzelden tientallen teams zich een weg door de ‘Real Life Game – Port Edition’. Vanuit het Willemsplein vertrokken talloze excursies, vaartochten, fiets- en wandeltours het havengebied in. Door de corona maatregelen was het aantal bezoekers op de kade en bij de excursies beperkt. Publiek kreeg toegang op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Om een groter publiek te bereiken, was een deel van het programma ook online te volgen. Zaterdagmiddag zagen velen online hoe ’s werelds grootste containerschip Ever Ace in de haven afmeerde. Op zaterdagavond was een online-havenshow, waarbij diverse aspecten van de haven werden belicht.

Wereldhavendagen 2023
De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt normaal honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Na een online editie in 2020, werden dit jaar alle kansen benut, om in de haven en in de stad weer enkele activiteiten te organiseren. Volgend jaar hoopt de organisatie weer een normale editie te kunnen organiseren. Omdat het dan een jubileum editie betreft, hoopt de organisatie dan weer als vanouds veel mensen te mogen ontvangen.

De hoofdsponsors van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam en Rotterdam Festivals. De Koninklijke Marine is hoofdpartner. Kijk voor meer informatie over sponsors, partners, vrienden en deelnemers van de Wereldhavendagen op www.wereldhavendagen.nl

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op