Bij DWT Installatiegroep staat duurzame toekomst voorop

DWT Installatiegroep is specialist in duurzame gebouwgebonden installaties. Bij alles wat het bedrijf doet wordt de vraag gesteld hoe het duurzamer kan, met het oog op de komende generatie en de kostenbeheersing op de lange termijn. DWT loopt voorop in techniek en werkt samen met de opdrachtgever aan een duurzame fossielvrije toekomst. Het bedrijf – met vestigingen in Goes, Sint-Philipsland en Roosendaal – ontwerpt, installeert, onderhoudt en beheert een breed gamma aan duurzame elektrotechnische- en klimaatinstallaties. Het werkgebied van DWT Installatiegroep is heel Zuidwest Nederland, tot en met Rotterdam en Tilburg. DWT won op 20 september in Houten de vakjuryprijs Installatiebedrijf van het Jaar 2023.

 

Als totaalinstallateur benadert DWT projecten integraal. De onderneming ondersteunt architecten, aannemers en projectontwikkelaars bij het maken van de juiste keuzes voor gebouwgebonden installaties, zoals energieneutrale oplossingen met zonnepanelen, luchtwarmtepompen, ledverlichting en ventilatiesystemen. Via een 3D Bouw Informatie Model (BIM) wordt integraal samengewerkt tussen de verschillende bouwpartners. Zo worden gegevens van de architect, constructeur, installateur en aannemer in één database verwerkt. Alle partijen kunnen hun kennis en informatie in het model kwijt.

 

Overnames

Er werken bij DWT ondertussen 190 mensen in vaste dienst. Het bedrijf heeft na Wisse Techniek in 2015 enkele jaren later ook Klimaat Techniek Brabant (KTB) overgenomen. DWT Groep heeft vorig jaar ook Brabant Installatie Techniek (BIT uit Roosendaal overgenomen. ,,BIT blijft werkzaam onder eigen naam vanuit Roosendaal”, aldus Peter Saarloos, manager Techniek en Advies bij DWT Installatiegroep. Er zijn momenteel diverse vacatures bij DWT, met name installatiemonteurs (www.werkenbijdwt.nl).

 

Duurzaamheidsslag gemeentehuis Zierikzee.

 

Klimaatoplossingen

BIT is gespecialiseerd in hoogstaande technische klimaatoplossingen. Zo kan DWT nog verder professionaliseren, terwijl het concern in de afgelopen jaren al een flinke slag heeft gemaakt op het gebied van duurzaamheid, innovatie en ict. Mede dankzij een grote eigen engineeringafdeling (onder leiding van Peter Saarloos) kan DWT Groep meer bieden dan een gemiddelde installateur.

 

Ontwerp

,,We proberen er zo vroeg mogelijk bij te zijn in het ontwerp van het gebouw, zodat er optimale elektrotechnische- en klimaatinstallaties kunnen worden gerealiseerd. We denken graag mee aan de voorkant, zoals op het gebied van de hoogte van een ruimte (is er voldoende schachtruimte voor de leidingen), juiste bouwmaterialen, isolatiewaarde en zonwering. Moet er bouwkundig nog wat wijzigen om installaties correct in te kunnen passen? Het is dus zaak om er op tijd bij te zijn.”

 

Lange termijn

DWT kijkt naar investering, energieverbruik en exploitatiekosten op de lange termijn. Naast een langdurige bedrijfszekerheid worden technische installaties ook steeds belangrijker voor het welzijn en het comfort van de mens. Het bedrijf van algemeen directeur Mark-Jan Koldijk wendt haar kennis en ervaring aan voor een optimale leefomgeving voor de lange termijn. De DWT Groep durft buiten de geijkte paden te denken en te werken.

 

Alternate, full electric energieneutraal distributiecentrum.

 

Energieneutraal

DWT staat bekend om haar duurzame visie. Zo zijn bijvoorbeeld voor distributiecentrum Alternate Tholen diverse hoogwaardige energiebesparende technische installaties ontwikkeld. Alle installaties zijn volledig op elkaar afgestemd om maximaal gebruiksgemak te creëren. Alternate betreft een full electric energieneutraal distributiecentrum, met een minimalistische CO2 uitstoot. Bovendien wordt de resterende CO2 emissie gecompenseerd met de aanplant van groen.

 

Duurzaamheidsslag

Voor de renovatie van het Gemeentehuis in Zierikzee was DWT zelfs hoofdaannemer omdat het technische deel groter was dan het bouwkundige deel. Hier is ook een echte duurzaamheidsslag gemaakt.

 

Hotels

DWT Groep bouwt vaak installaties voor hotels, samen met verschillende aannemers. Een mooi duurzaam project, dat begin dit jaar is opgeleverd, is Hotel Bommeljé in Domburg. ,,Hotel Bommelje is dit jaar helemaal verduurzaamd met nieuwe klimaatinstallaties en is volledig van het gas af. In verband met de opening van het seizoen moest dit project in maart af zijn”, vervolgt de manager Techniek en Advies.

 

Leisure

In Roosendaal wordt bij recreatiegebied De Stok momenteel het Otium Leisure Resort gebouwd. ,,Wij zijn nevenaannemer. Ons hoofdmotto is ‘samenwerken aan de duurzame wereld van morgen’. Otium wordt een luxe leisure resort met 127 hotelappartementen, voorzien van alle mogelijke faciliteiten op gebied van wellness, fitness en comfort. De oplevering zal rond de Kerst zijn.”

 

Het duurzame gebouw Scelta in Rilland is begin dit jaar opgeleverd.

 

Klimaatinstallaties

Het project Scelta in Rilland (waar vegetarische diepvries snacks worden gemaakt) is ook begin dit jaar opgeleverd. ,,We hebben de klimaatinstallaties voor de kantoren gemaakt. Het is een heel duurzaam gebouw waar de warmte en koude uit de productie gehaald wordt voor de klimaatinstallaties.”

 

Prefab

,,We proberen ook heel veel prefab toe te passen”, gaat Peter Saarloos verder. DWT Installatiegroep biedt in de prefab hal in Goes kant en klare invulling aan de complete installaties voor elektriciteit, verwarmen, koelen, ventilatie, water en gas.

 

Preworxs

,,Preworxs is ons prefab bedrijf. Doelstelling is om zo min mogelijk handjes op de bouw te hebben en zo geconditioneerd mogelijk voor te bereiden. Binnen regent het niet, waait het niet en er komt geen zand in de leidingen. Vanuit Goes gaan de modulaire prefab installaties op transport naar de bouw.”

 

Zeeuws Energieakkoord

DWT Installatiegroep maakt deel uit van het Zeeuws Energieakkoord Expert Platform. Met het versnellingsproject energiebesparende maatregelen worden in overleg met specialisten (zoals DWT) pragmatische oplossingen gerealiseerd voor het Zeeuwse bedrijfsleven. ,,We merken dat in toenemende mate een beroep wordt gedaan op het Expert Platform. Steeds meer bedrijven willen namelijk een verduurzamingsslag maken”, besluit Peter Saarloos.

 

www.dwtgroep.nl

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op