André Heuvelman en Joos van Leeuwen componeren haventune: ‘Haven of Life, Oase van leven’

De Rotterdamse haven heeft voor de eerste maal een eigen haventune. Het muziekstuk is gecomponeerd door trompettist André Heuvelman en producer Joos van Leeuwen en uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). Havenbedrijf is een belangrijke sponsor van het orkest. ‘Haven of Life, oase van leven’ is vanaf vandaag – donderdag 1 juli – te horen op Spotify.

https://open.spotify.com/album/4vWsufBIBvj04xIrhEdxbp?si=zarMvBrcQMamOT_pg5LOmw&dl_branch=1

“Wij zijn ontzettend trots op onze eigen haventune. De tune bevestigt de jarenlange relatie tussen RPhO en Havenbedrijf Rotterdam”, aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf. “Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is sinds jaar en dag wereldwijd ambassadeur van de haven en het Havenbedrijf is een grote steunpilaar voor onze tournees. Als orkest van Rotterdam zijn we heel blij dat we die samenwerking nu ook op deze manier hebben kunnen verklanken”, aldus George Wiegel, algemeen directeur RPhO.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JWMVCH1nCy8

 

Sponsorbeleid Havenbedrijf
Havenbedrijf Rotterdam sponsort al sinds jaar en dag het RPhO en het Gergiev Festival. Naast ondersteuning van het Reisfonds is het Havenbedrijf lid van het Gilde en neemt het jaarlijks deel met een aantal tafels aan het Gala. Ook is het Havenbedrijf vier jaar hoofdsponsor van het Gergiev Festival geweest en sponsort het dit jaar het 25-jarig jubileum.

 

De sponsoring van het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Gergiev Festival past in het sponsorbeleid van het Havenbedrijf dat zich primair richt op de versteviging van de band tussen stad en haven. Daarom ondersteunt het belangrijke instellingen/iconen als het RPhO, Feyenoord, de Doelen, Muesum Boijmans van Beuningen, (Nieuwe) Luxor Theater en Diergaarde Blijdorp. Het Havenbedrijf sponsort ook culturele en sportieve evenementen om Rotterdam aantrekkelijk te houden als vestigingsplaats; als stad om in te wonen en werken. Om deze reden ondersteunt het Havenbedrijf ook evenementen als Wereldhavendagen, North Sea Jazz Festival, CHIO en ABN AMRO Tennistoernooi.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op