And the Winner is… Contargo ontvangt Eco Performance Award

Het duurzaamheidsconcept van Contargo werd op 4 mei 2015 in München met de Eco Performance Award onderscheiden. In het middelpunt van de strijd om deze toonaangevende Europese prijs voor duurzaamheid binnen het zakelijke goederenvervoer stond IMTIS, de tariefberekentool van Contargo

“Contargo heeft ons met zijn geïntegreerde concept, de definitie van meetbare doelstellingen en de ontwikkeling daarvan in het kader van een op lange termijnvisie gebaseerde ondernemingsstrategie geheel overtuigd,” licht   EPA-juryvoorzitter prof. dr. Wolfgang Stölzle van de Universiteit St. Gallen dit besluit toe.

Kristin Kahl, Sales Manager en Sustainable Solutions Manager bij Contargo GmbH & Co. KG nam de Eco Performance Award tijdens de feestelijke prijsuitreiking aan de vooravond van de transport logistic 2015 in München in ontvangst: “Wij zijn enorm verheugd dat onze jarenlange inspanningen voor het thema duurzaamheid met deze prijs wordt onderscheiden en daarmee ook de aandacht krijgt die het volgens ons moet krijgen.”

De Contargo-groep heeft de vakjury vooral met zijn tariefrekentool IMTIS en een economisch, ecologisch en sociaal geloofwaardig duurzaamheidsconcept overtuigd. Kristin Kahl: “Het gecombineerde vervoer is op het eerste gezicht complex. IMTIS draagt ertoe bij om dit transparant te maken – niet alleen qua prijs en duur, maar ook wat betreft de CO2-emissie van een transport. Dit past bij Contargo, want wij letten er op om het begrip duurzame ontwikkeling op alle niveaus binnen de onderneming te stimuleren.”

De Eco Performance Award wordt door DKV Euro Service en zijn premium partners Knorr-Bremse en PTV Group, als ook de Universiteit St. Gallen ter beschikking gesteld. De prijs is nu voor de achtste keer aan een transport- en logistieke onderneming uitgereikt die economische, ecologische en sociale aspecten uitstekend met elkaar weet te combineren. De wetenschappelijk onderbouwde analyse van de inzendingen wordt door de leerstoel voor logistiek management van de Universiteit St. Gallen, Zwitserland, gewaarborgd.

De Eco Performance Award wordt als onafhankelijk keurmerk door DKV Euro Service ondersteund.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op