Amsterdam op shortlist voor ‘Haven van het jaar’

De Passenger Terminal Amsterdam is genomineerd als ‘Haven van het jaar’ bij de Seatrade Awards. In de race zijn nog twee andere kandidaten: Leixoes in Portugal en San Francisco, Verenigde Staten. De winnaar wordt tijdens een galadiner op 9 september bekendgemaakt in Hamburg.

De Seatrade Awards zijn de meest prestigieuze onderscheidingen in de cruisewereld. De awards worden in verschillende categorieën uitgereikt aan cruisehavens die zich onderscheiden van haar collega’s. PTA heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in faciliteiten voor de crew. De crew van de aankomende cruiseschepen zijn ambassadeurs van de stad. Jaarlijks bezoeken zo’n 90.000 bemanningsleden van de schepen onze stad, naast de bijna 300.000 passagiers. In samenwerking met NV Zeedijk is dit jaar de ‘crew-pass’ ontwikkeld. Verschillende ondernemers op de Zeedijk bieden de bemanningsleden korting aan op aankopen. Het is de bedoeling dat het programma volgend jaar wordt uitgebreid met meer deelnemende zaken.

Over Passenger Terminal Amsterdam
Passenger Terminal Amsterdam (PTA) is één van de belangrijkste cruisehavens in Noordwest Europa. In 2015 leggen in totaal 142 cruiseschepen aan, waarvan een groot aantal Amsterdam als begin – en eindpunt heeft. PTA is een joint venture van NS Vastgoed en Havenbedrijf Amsterdam. Het team van Passenger Terminal Amsterdam coördineert de efficiënte afhandeling van de schepen en ontvangst van haar passagiers en crewmembers. Onder het golvende dak van PTA, dat de verbinding tussen land en water symboliseert, worden jaarlijks zo’n 300.000 passagiers en 90.000 crewmembers hartelijk ontvangen om de metropoolregio Amsterdam te bezoeken. PTA is in het bezit van de Golden Green Key. Voor meer informatie: www.ptamsterdam.com

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op