All Safety nu ook in Antwerpen

All Safety heeft per 1 maart 2020 de horizon verruimd met een nieuwe Rental en Serviceafdeling in Stabroek, vlakbij de haven van Antwerpen. De kracht van All Safety is een totaalaanbod voor een veilige werkomgeving. Vanuit haar vestigingen in Terneuzen, Hellevoetsluis én Stabroek wordt een compleet pakket aan ondersteunende middelen geboden. Kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn de pijlers waarop de onderneming is gegrondvest. All Safety – waarvoor in totaal een 70-tal mensen werkzaam zijn – is met name actief in sectoren als de (petro)chemie en haven & industrie. Met de nieuwste loot aan de stam van All Safety, op een steenworp van het Antwerpse havengebied, stijgt het serviceniveau naar haar internationale klanten (met name in het Belgische achterland) aanzienlijk.

Men kan bij All Safety werkkleding, Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM’s) en industrial supplies aanschaffen. Het verschil wordt gemaakt door het verhuren van ademluchtunits en safety equipment zoals mobiele EX nooddouches. Tevens worden onderhoud, keuring en certificering van veiligheidsmaterialen verzorgd. Het veiligheidsbewustzijn groeit nog steeds. Dat merkt All Safety ook in de gestage toename van haar klantenbestand. 

Ademlucht
,,Onze nieuwe vestiging in Antwerpen richt zich met name op alles wat met ademlucht en gasdetectie te maken heeft”, legt de Belgische vestigingsmanager Bennie Elst uit. Hij was zo’n 15 jaar werkzaam in het (petro) chemische cluster van de haven van Antwerpen, alvorens in mei 2019 aan de slag te gaan bij All Safety, het bedrijf van Zeeuws-Vlaming Paul de Schrijver.

Boeiende wereld
,,Ik ken goed mijn weg in de sector haven & industrie in Antwerpen. Het is een ongelooflijk boeiende wereld, die continu verandert. Tegelijkertijd is het een kleine wereld waar iedereen elkaar kent”, zegt Bennie, die eerst bijna 10 jaar werkte als accountmanager voor Praxair (het huidige Nippon Gases) en vervolgens bijna 5 jaar voor G4S Safety Systems.

Match
,,Daar heb ik de microbe voor veiligheid meegekregen. In verband met het huren van een onafhankelijke ademlucht unit voor een klant kwam ik in contact met Eef van Hasselt, directeur van All Safety Rental in Hellevoetsluis. Voor de nieuwe vestiging in Antwerpen zocht men een Belg die goed bekend is met de havenregio. Ik ben vervolgens gaan praten met Paul de Schrijver, CEO van All Safety, en er was een match.”

Spirit
De passie bij All Safety, de manier met mensen omgaan, de spirit die er leeft, de ambities, het snelle schakelen: gewoon fantastisch, gaat Bennie Elst verder. De leus van Paul ‘kennis delen is kennis vermenigvuldigen’, onderschrijf ik van harte. Het leuke aan mijn job is de mix van een operationele en commerciële rol”, aldus de verantwoordelijke voor de vestiging van All Safety in Stabroek.

Gezond en wel
Klanten kunnen bij All Safety huren of zelf aanschaffen en rekenen op service, onderhoud, certificering en training. Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een goede oog-, gehoor-, ademhalings-, hand- en valbescherming zijn van het grootste belang. De medewerkers van de bedrijven moeten tenslotte aan het eind van de dag gezond en wel huiswaarts kunnen keren. 

Marktpositie
Zeeland Supply Industrial Stores uit Terneuzen en All Safety Supply en All Safety Rental uit Hellevoetsluis opereren sinds medio september 2018 onder de naam All Safety. De naamswijziging viel samen met de feestelijke opening van het nieuwe pand van All Safety Rentel in Zuid-Holland. Met één gezamenlijke uitstraling zet All Safety in op verdere versteviging van haar marktpositie.

Digitalisering
All Safety heeft in de afgelopen jaren ook een flinke digitaliseringsslag gemaakt. Bestellingen worden steeds vaker online gedaan. In toenemende mate wordt ook gebruik gemaakt van disposable kleding. Terwijl vroeger meestal werd gereinigd, kiezen klanten nu vaak voor wegwerkkleding, -maskers en -kappen.

Bedreigingen
Veilig werken begint met een goede bronbescherming, persoonlijke bescherming én het juiste gedrag. Gevaren dienen in eerste instantie bij de bron te worden aangepakt. Dat gaat vaak om eenvoudige zaken, bijvoorbeeld altijd de leuning vastpakken als je de trap oploopt. Voor overgebleven bedreigingen zijn er onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen, ademluchtunits, gasdetectiesystemen en nooddouches. 

Betrouwbaarheid
Het ademluchtmaterieel wordt letterlijk overhandigd aan de mensen die er mee gaan werken en door gespecialiseerde medewerkers onderhouden, zodat de betrouwbaarheid wordt gewaarborgd. Als de werkzaamheden zijn afgerond, worden vervolgens de verhuurde materialen (zoals ademluchtmaskers en ademluchtslangen) gereinigd, getest en opnieuw gecertificeerd. 

Collectief veiligheidsbewustzijn
De gebruikers hebben een basistraining ademlucht gehad, maar in aanvulling daarop verschaft All Safety een duidelijke uitleg over hoe de unit werkt. Zo wordt bijgedragen aan een hoger collectief veiligheidsbewustzijn. Doordat de mensen precies weten hoe ze het materieel moeten gebruiken, zorgt dit ook voor minder storingen.

Elektrische LSU’s
De vloot van All Safety beschikt over een toenemend aantal elektrische high tech Life Support Units (LSU’s). Deze innovatieve units zijn uitgevoerd conform de nieuwe richtlijnen van de Stichting Industriële Reiniging (SIR). Deze innovatieve elektrische LSU’s, inmiddels een 15-tal, zijn uitgevoerd conform de nieuwe richtlijnen van de Stichting Industriële Reiniging (SIR). De voordelen zijn groot: geen CO2 uitstoot, geen geluidsoverlast, kostenbesparend én gebruiksvriendelijk. De elektrische units worden desgewenst uitgevoerd met een gasdetectie systeem en/of online analyse F6100 systeem voor het monitoren van de geleverde lucht. Daarnaast worden de prestaties van de unit gelogd in een systeem dat altijd online geraadpleegd kan worden.

Gasdetectie
All Safety levert ook diverse ademlucht gerelateerde producten, zoals hoods, maskers, slangen en verdeelstations. Daarnaast is men gespecialiseerd in gasdetectie. ,,Graag geven wij advies over de keuze van het juiste gasdetectietoestel, zodat de medewerkers van onze klanten een juiste meting of vaststelling kunnen waarnemen in een besloten ruimte. Voor de kalibratie en onderhoud van onze Airwatch-gasdetectietoestellen voor de ademluchtunits en onze vloot van meer dan 300 MSA 4-gastoestellen zijn wij getraind door onze leveranciers”, legt Bennie uit.

Dropbox
Ook voor de reiniging en het onderhoud van ademluchtmaskers, slangen en toebehoren is het toegewijde team van All Safety altijd paraat om haar relaties te ondersteunen. ,,De ambitie is om in Antwerpen gecontroleerd te groeien, zowel op het gebied van klanten als personeelsbestand. We zijn van plan om in Stabroek een ‘dropbox’ systeem in te voeren, zodat onze klanten in de haven van Antwerpen dag en nacht bijvoorbeeld ademluchtmaskers kunnen afgeven. Vervolgens wordt het equipment door ons gereinigd en getest, waarna het weer kan worden opgehaald wanneer men maar wil”, besluit Bennie Elst. 

Auteur: Henk van de Voorde

Deel dit bericht op