All Safety biedt alles voor een veilige werkomgeving

De kracht van All Safety is een totaalaanbod voor een veilige werkomgeving. Vanuit haar drie vestigingen in Terneuzen en Hellevoetsluis wordt een compleet pakket aan ondersteunende middelen geboden. Zeeland Supply Industrial Stores uit Terneuzen en All Safety Supply en All Safety Rental uit Hellevoetsluis opereren vanaf medio september onder één naam: All Safety. Met één gezamenlijke uitstraling is de onderneming klaar voor de toekomst. De naamswijziging viel samen met de feestelijke opening van het nieuwe pand van All Safety Rental. Tegelijkertijd werd de nieuwe huisstijl en de nieuwe website geïntroduceerd. ,,Het is altijd de wens geweest om van de drie bedrijven één uniform sterk merk te maken. Hiermee wordt onze marktpositie verstevigd. Met de opening van het nieuwe pand in Hellevoetsluis is die wens ook officieel werkelijkheid geworden. Onze gezamenlijke missie blijft onveranderd: zorgen voor een veilige werkomgeving”, aldus Paul de Schrijver, directeur-eigenaar van All Safety. Kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn de pijlers waarop de onderneming is gegrondvest. All Safety bedient sectoren als de (petro)chemie, haven & industrie en de bouw. 

Totaalaanbod
Klanten kunnen bij All Safety huren of zelf aanschaffen en rekenen op service, onderhoud, certificering en training. Juist dat totaalaanbod aan producten en diensten voor veilig werken zorgt voor een onderscheidend karakter. Per 1 januari 2019 opent All Safety ook een vestiging in Antwerpen. Het concern, waar een dertigtal mensen werkzaam zijn, bedient de Nederlandse en Belgische markt. 

Persoonlijke beschermingsmiddelen
All Safety staat als leverancier garant voor verstrekking, voorlichting, onderricht, instructie, onderhoud, reparatie, correcte opslag, vervanging en afvalbeheer rondom werkkleding, PBM’s en industrial supplies. Het aanbod bestaat uit persoonlijke beschermingsmiddelen, bedrijfs-, doorwerk-, veiligheidskleding, veiligheidsmaterieel, reddingsmiddelen en alles voor gasdetectie. Sommige artikelen worden individueel aangemeten zoals brillen op sterkte en gehoorbescherming op maat. 

Volledig ontzorgd
Door grote voorraden in huis te hebben kan er snel worden geleverd. De klant wordt volledig ontzorgd door bijvoorbeeld ook een pallet drinkwater, vuilniszakken, bekers, drankjes en andere randartikelen mee te leveren. Via de afdeling Supply kan de klant persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), werkkleding en industrial supplies aanschaffen. 

Rental
Vanuit de Rental divisie verhuurt All Safety materialen voor adembescherming, onafhankelijke ademluchtunits en veiligheidsmaterialen in de meest brede zin van het woord. Binnen de afdeling Services worden onderhoud en certificering van veiligheidsmaterialen verzorgd. Daarnaast plaatst All Safety on-site bij de klant tijdelijke safety shops en biedt het services op de supply artikelen zoals het wassen van werkkleding. 

Adembescherming
De verhuurdivisie is gespecialiseerd in zowel afhankelijke als onafhankelijke adembescherming. Daarbij staat maatwerk centraal. All Safety levert op de man. Het ademluchtmaterieel wordt letterlijk overhandigd aan de mensen die er mee gaan werken. Het assortiment wordt door gespecialiseerde medewerkers onderhouden, zodat de betrouwbaarheid kan worden gewaarborgd. Als de werkzaamheden zijn afgerond, dan worden de maskers en slangen gereinigd, getest en opnieuw gecertificeerd. 

Collectief veiligheidsbewustzijn
,,De gebruikers hebben als vanzelfsprekend een basistraining ademlucht gehad, maar in aanvulling daarop verschaffen we een duidelijke uitleg over hoe de unit werkt. Ook geven we een deelname-instructie af waarin staat dat men bekwaam is om met onze unit te werken. Zo dragen we bij aan een hoger collectief veiligheidsbewustzijn. Doordat de mensen precies weten hoe ze het materieel moeten gebruiken zorgt dit ook voor minder storingen”, zegt Paul de Schrijver.

Life support units
All Safety beschikt onder andere over een aantal high tech life support units. Deze onafhankelijke ademluchtwagens zijn voorzien van een primair luchtsysteem met als back up een secundair luchtsysteem. De aangezogen lucht wordt permanent gemonitord door een gasdetectiesysteem. Mocht dit systeem iets waarnemen, dan schakelt de unit automatisch over op het secundaire systeem, dat is voorzien van een aantal luchtcilinders. 

Elektrisch
Een echte innovatie zijn de mobiele ademluchtunits, die volledig elektrisch zijn uitgevoerd conform de nieuwe SIR-richtlijnen. De voordelen zijn groot: geen uitstoot, geen geluidsoverlast, kostenbesparend én gebruiksvriendelijk.

Afwisseling
De afwisseling in werkzaamheden houdt de medewerkers van All Safety scherp en gemotiveerd. Het bedrijf kenmerkt zich door een horizontale bedrijfscultuur, betrokken mensen en nauwelijks verloop. Dat wordt ook naar de klant uitgestraald.

No nonsense
,,Het veiligheidsbewustzijn groeit nog steeds. Dat merken we ook in de gestage groei van ons klantenbestand, dat mede een gevolg is van goed op de centjes te passen en een no nonsens cultuur. Daardoor kunnen we onze mensen zekerheid bieden, zowel in goede als in slechte tijden. Die continuïteit komt onze klanten ten goede, maar ook onze leveranciers. De keten begint tenslotte bij de producent”, vertelt Paul.

Face fit
Naast services als reinigen en onderhoud, zowel van eigen verhuurspullen als eigen materiaal van de klant, is All Safety ook gespecialiseerd in zogenaamde face fit testen, om te kijken of het masker goed past op het gezicht van de gebruiker en in trainingen over hoe om te gaan met de persoonlijke adembescherming.

Digitalisering
All Safety heeft in de afgelopen jaren ook een flinke virale slag gemaakt. ,,Wij hebben een verregaande digitalisering doorgevoerd. Bestellingen worden steeds vaker online gedaan. Een nieuwe ontwikkeling is ook het gebruik van disposable kleding. Terwijl vroeger meestal werd gereinigd, kiezen klanten nu vaak voor wegwerpkleding, en -kappen.”

Trainingsbureau
All Safety zal binnenkort in Hellevoetsluis, samen met een gespecialiseerd opleidingsbureau, een trainingsbureau opzetten. Onder andere SIR-opleidingen als Ademlucht, BHV, en VCA kunnen daardoor voortaan in eigen huis worden aangeboden. 

Antwerpse havengebied
,,Wij willen de specialist op het gebied van levering van persoonlijke beschermingsmiddelen en ademlucht units zijn en blijven; inclusief verhuur, service en onderhoud. Ons marktgebied is naast Nederland ook België. Vandaar ook onze nieuwe vestiging in Antwerpen. Naast de Gentse Kanaalzone is dan ook het Antwerpse havengebied een belangrijke groeimarkt voor ons”, aldus Paul de Schrijver.

Auteur: Henk van de Voorde

Deel dit bericht op