Ad Stouten BV is toekomstgericht

De toekomst is elektrisch. Daarom heeft Autodemontage Ad Stouten BV uit het Zeeuwse Oosterland een Volvo FM 500 6×2 autotransporter aangeschaft om voldoende laadvermogen te hebben voor het vervoer van zwaardere elektrische auto’s. De nieuwe autotransporter is geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

 

Ad Stouten BV is gespecialiseerd in de in- en verkoop van demontage- en schadeauto’s en de levering van onderdelen. In bijna 50 jaar is het levenswerk van Ad Stouten uitgegroeid tot een van de grootste autodemontagebedrijven van Nederland.

 

Elektrische auto’s

,,Het aantal elektrische auto’s neemt duidelijk toe en dat worden er de komende jaren alleen maar meer. Omdat elektrische auto’s honderden kilo’s zwaarder zijn dan een brandstofauto, wilden we meer laadvermogen”, zegt Jan Stouten, die samen met zijn vader Ad de leiding heeft over het bedrijf.

 

Voorbereid

,,Soms is een elektrische auto bijna 1,5 keer zwaarder. Met onze nieuwe Volvo FM autotransporter zijn we voorbereid op de toekomst. Net als bij onze andere trucks kunnen we met deze truck vijf auto’s meenemen, maar dankzij de 6×2-asconfiguratie heeft deze truck een netto laadvermogen van bijna 9700 kilo. Ter vergelijking: onze andere trucks hebben een laadvermogen van 6000 kilo.”

 

Jan en zijn vader Ad Stouten. In bijna 50 jaar is het levenswerk van Ad Stouten uitgegroeid tot een van de grootste autodemontagebedrijven van Nederland.

 

Extra laag X-Low chassis

De nieuwe Volvo FM is geleverd met een X-Low chassis. Ad Stouten: ,,In ons werk draait het soms om centimeters. We laden ook best veel SUV’s en dan is het soms passen en meten om niet boven de maximaal toegestane hoogte van 4 meter uit te komen. Het X-Low chassis is extra laag en daarmee winnen we ruim tien centimeter. Dat kan net het verschil maken om onder de maximaal toegestane hoogte te blijven. Ander voordeel is dat de Volvo FM leverbaar is met een platte, lage slaapcabine. Daardoor is er voldoende ruimte om ook boven de cabine te laden. In combinatie met een aanhanger kunnen we met deze truck in totaal acht auto’s meenemen.”

 

Milieuverantwoord

Autodemontage Ad Stouten BV koopt jaarlijks zo’n 6.500 auto’s op van verzekeringsmaatschappijen, garagebedrijven, takelbedrijven en particulieren. Ongeveer een derde hiervan wordt doorverkocht. Een gedeelte wordt geëxporteerd naar Oost-Europese en Afrikaanse landen. De overige auto’s worden gedemonteerd en gerecycled. Al het sloopafval wordt milieuverantwoord verwerkt door Afval Recycling Nederland (ARN).

 

Voorraad

Ad Stouten heeft zijn bedrijf in 1976 opgericht. Op het terrein van 4 hectare in Oosterland op Schouwen-Duiveland is er een wisselende voorraad van ongeveer 2.500 auto’s, motoren en scooters. Daarnaast heeft Autodemontage Ad Stouten BV zo’n 120.000 onderdelen op voorraad. Het goed gemotiveerde team bestaat uit een twintigtal medewerkers.

 

Online

In het magazijn zijn alle gedemonteerde auto-onderdelen netjes gesorteerd. Alles wat in het magazijn ligt wordt online aangeboden via de eigen webshop en via TotalParts, E-Bay, Teilehaber en Autoteile-markt. De bestelde onderdelen worden wereldwijd verzonden.

 

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op