Aanbod SOOB scholingssubsidies 2016 bekendgemaakt

SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector transport en logistiek heeft het subsidie aanbod voor 2016 bekend gemaakt.  Nieuw in het overzicht  zijn de subsidiemogelijkheden op het gebied van veiligheid en zij-instroom. De uitvoering van deze activiteiten wordt verzorgd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

SOOB stimuleert met subsidies het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Jaarlijks maken circa 15.000 werknemers van 1.500 bedrijven gebruik van de scholingssubsidies via www.soobsubsidiepunt.nl.

Nieuw: extra subsidie Veiligheid
De sector kent relatief veel risico’s als het gaat om aanrijd- en valgevaar, fysieke belasting en agressie en geweld. Daarom wordt er op opleidingen op het gebied van veiligheid € 100,- euro subsidie of meer per opleiding verstrekt. Daarbij gaat het om onder andere VCA, fysieke belasting en criminaliteitspreventie. Voor branchekwalificerende opleidingen wordt extra hoge subsidie verstrekt. Onder andere op opleidingen met een branchekwalificerend examen zoals Veiligheidscertificaat Heftruck en Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke stoffen.

Nieuw: subsidie voor Rijopleidingen
Voor het opleiden van nieuw personeel via zij-instroom draagt SOOB in hoge mate bij in de opleidingskosten op alle onderdelen van de Rijopleiding. Voorwaarde is o.a. dat er sprake moet zijn van een baangarantie van minstens één jaar.  De regeling voor medewerkers die al in dienst zijn, blijft bestaan.

Code 95 en branchekwalificerende opleidingen
Het bestaande aanbod voor branchekwalificerende opleidingen voor chauffeurs, kraanmachinisten en verhuizers, logistiek medewerkers en middenkader blijft intact.De themagerelateerde subsidie voor de praktijkdagen code 95 blijft ook gehandhaafd. Dit is interessant omdat voor de meeste chauffeurs geldt dat zij per 9 september 2016 code 95 op hun rijbewijs moeten hebben staan.

Over Sectorinstituut Transport en Logistiek
De uitvoering van werkzaamheden voor www.soobsubsidiepunt.nl wordt verzorgd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Onze organisatie werkt voor mens en werk in transport en logistiek. Met onze kennis en ervaring zijn wij de verbindende factor die instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel mogelijk maakt. Het Sectorinstituut is opgericht door sociale partners in de sector: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op