Weststrate in teken 90-jarig bestaan

 

Weststrate viert dit jaar haar 90-jarig bestaan en met trots blikt het bedrijf terug op negen decennia vol innovatie, groei en uitdagingen. Wat in 1934 begon als eenmanszaak in Wemeldinge in papier, is uitgegroeid tot een veelzijdige specialist in verpakkingen, kantoorartikelen, kantoormeubilair, projectinrichting en facilitaire oplossingen.

 

Inmiddels heeft Weststrate 60 werknemers en twee vestigingen in Middelburg. De medewerkers vieren samen met klanten, leveranciers en partners de bijzondere mijlpaal van het 90-jarig bestaan het hele jaar door met diverse acties, activiteiten en verrassingen. Medio september kreeg het jubileum een extra feestelijk tintje met de opening van een gloednieuwe kantoormeubelshowroom.

 

Het echtpaar Johanna en Jan Andries Weststrate. Laatstgenoemde startte in 1934 een eenmansbedrijf in Wemeldinge.

Historie

Weststrate BV werd in 1934 opgericht door Jan Andries Weststrate in Wemeldinge. Dankzij een sterke ondernemingsgeest en veelzijdigheid groeide het familiebedrijf uit tot een succes. Na de watersnoodramp in 1953 verhuisde de onderneming naar Middelburg, waardoor de klantenkring kon worden uitgebreid naar Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Dit legde de basis voor het huidige Weststrate.

 

Groei

In de jaren 70 traden de zonen Piet, Bram en Jan Weststrate toe als firmanten. In 1976 ging J.A. Weststrate met pensioen en werd de naam veranderd in Weststrate Verpakkingen. In de daaropvolgende jaren werden nieuwe productgroepen toegevoegd, zoals plastic verpakkingen, kantoormeubilair en kantoorartikelen. Het bedrijf groeide en eind jaren 90 werd Weststrate met recht de veelzijdige specialist, die zich onderscheidt met complete logistieke oplossingen en klantgericht voorraadbeheer.

 

Directie Weststrate: Rob Jeras (links) en Krijno Davidse.

 

Industrieterrein Arnestein

In Middelburg verhuisde Weststrate in 2004 naar de Herculesweg 37 op Industrieterrein Arnestein. Kort hierna gingen de gebroeders Weststrate met pensioen en namen Rob Jeras en Krijno Davidse het roer over. Het pand aan de Herculesweg werd diverse keren uitgebreid en verbouwd: een nieuwe showroom, extra kantoren en verdubbeling van de magazijnruimte.

 

Assortiment

Ook het assortiment groeide; facilitaire producten en diensten werden toegevoegd. In 2014 opende Weststrate een tweede pand aan de Anodeweg, inclusief een groot magazijn dat de capaciteit verdubbelde en efficiënter opereren mogelijk maakte. En recentelijk is dus de volledig vernieuwde meubelshowroom geopend tijdens de viering van het 90-jarig jubileum. Weststrate is huisleverancier in kantoorinrichting bij onder meer North Sea Port, Damen Shipyards, Lineage en Verbrugge.

 

Medio september is de gloednieuwe kantoormeubelshowroom geopend.

 

Toekomstgericht

,,We zijn groot geworden door klein te blijven. Groot omdat we de afgelopen decennia ons assortiment aanzienlijk verbreedden en veel nieuwe markten betraden. Klein omdat Weststrate nog steeds voelt als een familiebedrijf met korte lijnen en persoonlijk contact”, aldus Rob Jeras en Krijno Davidse.

 

No-nonsense aanpak

Rob Jeras heeft de langste staat van dienst bij de Middelburgse onderneming. Hij kwam in 1985 in loondienst bij het bedrijf van de gebroeders Piet, Bram en Jan Weststrate en viert dan ook in 2025 zijn 40-jarig jubileum bij Weststrate. ,,De no-nonsense aanpak met gezond boerenverstand sprak me wel aan. In het begin hield ik me onder andere bezig met orders en facturen invoeren. Vanaf 1990 ging ik me meer op de commerciële aspecten richten. We bouwden een behoorlijk netwerk op en sloten op een gegeven moment een samenwerkingsverband met een Franse fabrikant in golfkarton. Dat was een belangrijke stap in de ontwikkeling. Met name dankzij de uitbreiding op het gebied van industriële verpakkingen werd de groei ingezet”, blikt Rob terug.

 

Tijdlijn 90 jaar Weststrate.

 

Heel Nederland en België

Weststrate, van oudsher bekend als dé groothandel in verpakkingsmaterialen en ‘alles voor kantoor’, levert aan bedrijven, overheden en instellingen in heel Nederland en België. Met de vestigingen aan de Herculesweg en de Anodeweg beschikt Weststrate over een opslagcapaciteit van 20.000 palletplaatsen.

 

Duurzaamheid

Weststrate wil graag voldoen aan de huidige en toekomstige duurzaamheidseisen, met onder andere FSC-gecertificeerde producten, verpakkingen die voldoen aan de SUP-wetgeving, zonnepanelen en een volledig elektrisch wagenpark in 2030. ,,We zien duurzaamheid niet alleen als verplichting, maar als een kernonderdeel van onze bedrijfsstrategie. Zeker op het gebied van verpakkingen is het essentieel om te blijven innoveren, maar ook wat betreft kantoormeubilair en kantoorartikelen is duurzaamheid van groot belang, met speciale aandacht voor ergonomie”, vervolgt Krijno.

 

Rob Jeras (speech) en Krijno Davidse tijdens de viering van het 90-jarig bestaan.

 

Maatschappelijk betrokken

Naast duurzame initiatieven is Weststrate ook maatschappelijk betrokken. Zo sponsort het bedrijf in Zeeland vele sportclubs, evenementen en goede doelen. Bovendien is er bij Weststrate een laagdrempelige werklocatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking, in samenwerking met Stichting Philadelphia. Deze beschutte omgeving, genaamd Tante Amalia, biedt hen een fijne en veilige werkplek.

 

Hele jaar feest

Alle mijlpalen hebben Weststrate gevormd tot wat het nu is en dat wordt het hele jaar gevierd. ,,Dit jubileum markeert niet alleen negen decennia van succes, groei, hoogte- en dieptepunten, maar vooral de geweldige mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Onze toegewijde medewerkers, gewaardeerde klanten en betrouwbare partners en leveranciers zijn allemaal onderdeel van het verhaal van Weststrate”, onderstrepen Rob en Krijno. Gedurende het hele jubileumjaar zijn er acties gepland met kortingen en weggeefacties.

 

Gezellige drukte bij Weststrate op Industrieterrein Arnestein.

 

www.weststrate.nl

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op