Haven Moerdijk stroomlijnt security met Genetic

 

Port of Moerdijk heeft haar security incident management geoptimaliseerd met gebruik van Genetec™ Security Center.

 

Vanuit het security control center van het havenbedrijf, monitoren de operators van Port of Moerdijk nauwlettend alle nautische en andere verkeersbewegingen met behulp van videocamera’s, automatische kentekenregistratie, reuksensoren en vele andere sensoren. Port of Moerdijk gebruikt onder andere de Genetec oplossingen KiwiVision™ video analytics en het decision management systeem Genetec Mission Control™. Dit systeem stuurt bij incidenten, alerts naar operators en maakt deze zichtbaar op een kaart waardoor operators snel weten welke actie nodig is.

 

Monitoring security

Genetec Security Center is het centrale platform dat de operators van Port of Moerdijk helpt om alle gebeurtenissen en incidenten te monitoren vanuit één intuïtieve interface. Het unificeert de data die gegenereerd worden door de diverse sensoren en tools. Port of Moerdijk wil dit verder uitbreiden om de security nog verder te verbeteren.

 

Data

,,Door alle slimme sensoren en het groeiende aantal devices en systemen waarmee we werken, worden onze mensen al snel overspoeld met data. Dat kan het lastig maken om de echte bedreigingen te identificeren tussen de honderden voorvallen die plaatsvinden. Met Genetec Security Center hebben onze centralisten die de bewakingsdiensten uitvoeren, volledig inzicht in de veiligheidssituatie. Hierdoor kunnen ze bij een incident zo snel mogelijk, samen met onze publieke partners, tot actie overgaan of informatie met hen delen”, aldus Gijs-Jan Schüssler, Havenmeester en Port Security Officer.

 

Innovatieve oplossingen

,,Port of Moerdijk is een belangrijk havengebied dat steeds verder uitbreidt en voortdurend vraagt om innovatieve oplossingen. We zijn er trots op om bij te dragen aan het optimaal beveiligen van hun gebied en mensen”, aldus Bob van Keulen, Regional Sales Director Benelux & Nordics at Genetec Inc.

 

Detecteren

,,Qua bedreigingen en prioriteiten is er de afgelopen tijd veel veranderd. Gelukkig kan het Genetec-platform vele soorten analytics en sensoren ondersteunen zoals drones, mobiele detectie, weeg- en tellussen en zelfs innovatieve camera’s die van grote afstand kunnen detecteren. Genetec Security Center kan ook flexibel meebewegen met ondermijningsdreigingen, inklimmers, drugsexport en jeugdcriminaliteit”, vervolgt Schüssler.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op