ZW Logistiek nu ook vanuit Krimpen aan den IJssel: Totaal in Logistiek!

Zuidwest Logistiek levert duurzaam, snel en veilig transport. Het bedrijf ontzorgt haar klanten optimaal in de logistiek: (snel) transport, distributie en warehouse. Iedere dag wordt met frisse moed de logistieke puzzel opgelost. Het bedrijf vervoert door heel Europa (inclusief het Verenigd Koninkrijk) allerlei ladingen, variërend van een klein pakketje tot zwaar transport. Hiervoor heeft Zuidwest Logistiek een wagenpark van 35 trucks en 32 bussen ter beschikking. Naast de hoofdlocatie in Goes werkt Zuidwest Logistiek ook al jaren vanuit vestigingen in Terneuzen en Tholen. Per 1 juli heeft het ook Van Leeuwen Logistics uit Krimpen aan den IJssel overgenomen. Daardoor opereert dit bedrijf onder de rook van Rotterdam eveneens onder de vlag van Zuidwest Logistiek. De slogan Totaal in logistiek krijgt hierdoor nog meer glans.

 

 

Sectoren

Met toewijding en zorgvuldige behandeling wordt er voor gezorgd dat de goederen secuur en tijdig op hun bestemming aankomen. De uitgebreide dienstverlening wordt ingezet in diverse sectoren, zoals on- & offshore, juridische- en medische dienstverlening, bouw & industrie, elektronica, food & agri en bloemen & planten. Variërend van multinationals tot MKB-bedrijven en overheden.

 

Strategisch

,,Met de recente overname in Krimpen aan den IJssel is onze strategische dekkingsgraad in Zuidwest Nederland verder versterkt”, onderstreept Jan Willem van der Voorden (41), algemeen directeur van Zuidwest Logistiek. Hoewel hij al een jaar of twintig in Zeeland woont, liggen zijn roots in Krimpen aan den IJssel. Deze overname kwam niet vanzelf op zijn pad. ,,Nee, eind vorig jaar werd ik benaderd door een neef van mij. Hij sprak op een netwerkbijeenkomst met de toenmalige eigenaar van Van Leeuwen Logistics. Onze werkzaamheden kwamen overeen en hij wilde zijn bedrijf in Krimpen aan den IJssel gaan verkopen. Voor ons is het een strategische locatie, onder de rook van Rotterdam en vanwege mijn geboortestreek is er extra aantrekkingskracht.”

 

Jan Willem van der Voorden: ,,Ieder dag de logistieke puzzel oplossen.”

Hondenkar

Door de overname is het aantal medewerkers van Zuidwest Logistiek gegroeid van 115 tot een totaal van 150 mensen. ,,De werkzaamheden overlappen elkaar en zijn ook complementair. Van Leeuwen heeft als extra toegevoegde waarde zwaar transport zoals vervoer van machinerie, brugdelen en/of exceptioneel transport. Daarnaast willen we nu ook vanuit Krimpen aan den IJssel meer gaan inzetten op sneltransport. Daarbij willen we de naam Van Leeuwen voorlopig in ere houden. Ik sprak onlangs een achterkleinkind van de oprichter. Zijn opa was ooit begonnen met een hondenkar”, vervolgt Jan Willem.

 

Uitbreiding directie

Naast de Zuid-Hollander van origine bestaat de directie sinds 1 juli ook uit zijn zwager Edward Witte (46), een echte Zeeuw. ,,Na dertig jaar gewerkt te hebben in de woninginrichting,  besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan in de logistieke sector. Het is een totaal andere tak van sport, maar met een frisse blik van buitenaf zet ik mij in voor een verdere duurzame groei van Zuidwest Logistiek. We garanderen een service die flexibel, persoonlijk, betrouwbaar én op tijd is!”, aldus Edward Witte.

 

Hovenier

Ook Jan Willem van der Voorden kwam van buitenaf in de logistiek terecht. ,,Ik ben eigenlijk in hart en nieren hovenier en werkte veelal in particuliere tuinen (van De Hoeksche Waard tot Wassenaar)  voor de Firma Punt uit Ouderkerk aan den IJssel. Vanwege mijn huwelijk verhuisde ik twintig jaar geleden naar Zeeland waar ik de eerste vier jaar nog in het groen gewerkt heb en aansluitend in de transportsector beland ben. Ik ben als chauffeur begonnen. Daardoor kan ik me goed verplaatsten in de chauffeurs en andere medewerkers. Belangrijk is dat iedereen met plezier naar het werk gaat. Tevreden medewerkers stralen dat ook uit naar de klanten. Mijn hobby blijft tuinieren. Door in mijn vrije tijd in de tuin te werken kan ik even het hoofd leegmaken. Met de recente overname in Krimpen aan den IJssel proberen we via oudere relaties mooie bruggetjes te maken om zo onze diensten verder onder de aandacht te brengen.”

 

Positieve vibe

Jan Willem van der Voorden is sinds 2011 bij Zuidwest Logistiek werkzaam, dat in 2006 als koeriersservice werd opgericht door Johan Hoogerland. In 2018 werd Jan Willem mede-eigenaar van het snelgroeiende bedrijf en in 2020 werd een vestiging in Tholen overgenomen. Flexibiliteit, kwaliteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen en/of plezier in het werk zijn de pijlers waarop Zuidwest Logistiek is gegrondvest. ,,We zijn een dynamisch bedrijf met een positieve vibe. Iedere dag opnieuw wordt in een goede sfeer de logistieke puzzel opgelost.”

 

Edward Witte: ,,Nieuwe uitdaging in de logistieke sector.”

Wagenpark

Naast de 30 bussen voor sneltransport (in de rode huisstijl) bestaat het wagenpark uit diverse soorten trucks: open bakwagens, klepwagens, transporters, koel/vrieswagens, tautliners, diepladers. ,,Onze power ligt in de koeriersdiensten. Daar ligt de grootste uitdaging om verder uit te bouwen. En wat vervoer per truck betreft mikken we op continuïteit.”

 

Auto-onderdelen

In toenemende mate vindt er bij Zuidwest Logistiek nachtdistributie plaats, bijvoorbeeld voor de medische- of agrarische sector, of sneltransport van auto-onderdelen in verband met onderhoud en reparatie.

 

Schoolfruit

Schoolfruit en werkfruit, ‘van een bloemkool tot een appeltje’ worden vandaag de dag ook steeds meer afgeleverd. ,,Met name schoolfruit voor basisscholen. Helaas gaan er nog veel kinderen zonder een goed ontbijt naar school.”

 

Flow

,,We zijn een fris bedrijf en zitten lekker in de flow met een goede spreiding van werkzaamheden”, gaat Jan Willem verder. ,,We bewegen flexibel mee in een veranderende markt met wisselende vervoersstromen. Sinds corona, waarin we onze diensten ook binnen de medische wereld mochten aanbieden, is de variatie van activiteiten verder doorgezet.”

 

Flexibiliteit

De kracht van Zuidwest Logistiek is de flexibiliteit. ,,Waar nood geboden is, zijn we snel ter plaatse. Terugkijkend op de pandemie was het een ‘bizarre wereld’. De eerste melding in Nederland was in Loon op Zand en vervolgens kwamen er steeds meer medische klachten. We moesten bijvoorbeeld naar een melding in Zeeland waar een huisarts in een speciaal pak een coronatest aan huis had afgenomen. Die zat in de auto te wachten met een afname tot een koerier van ons eraan kwam. Alles was erop gericht om een grote haard van coronabesmetting te voorkomen. Van tevoren hebben we uitgebreid met onze chauffeurs gesproken hoe dit werk uit te voeren.”

 

De hoofdvestiging van Zuidwest Logistiek is in Goes. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Terneuzen, Tholen én Krimpen aan den IJssel.

 

Groei

Zuidwest Logistiek heeft in ruim vijf jaar tijd een flinke groei ondergaan. Naast de nieuwe vestiging in Krimpen aan den IJssel is Zuidwest Logistiek in Terneuzen verhuisd van de Industrieweg naar een nieuw pand in de Koegorspolder. Op een ruime zichtlocatie aan de doorgaande weg, die beantwoordt aan de eisen van de moderne tijd met tevens de mogelijkheid tot verdere uitbreiding”,  besluit Jan Willem van der Voorden.

 

Full service distributie- en transportbedrijf

Zuidwest Logistiek biedt vanuit Goes, Terneuzen Tholen én Krimpen aan den IJssel sneldiensten aan per truck en koerier. Het is een full service distributie- en transportbedrijf. Van kleine tot grote ladingen door heel Europa. Het bedrijf staat bekend als betrouwbare, snelle en efficiënte dienstverlener met een scherp verzendtarief. Een hoogwaardige logistieke kwaliteit staat voorop, met  korte lijnen tussen opdrachtgever en planning.

Zuidwest Logistiek onderscheidt zich met verschillende vormen van (snel) transport: nacht- en dagdistributie, koeltransport, ADR, dedicated transport. Koeltransport is bijvoorbeeld voor versproducten als groente, fruit en vis. ADR ziet op het veilig vervoer van gevaarlijke stoffen.

 

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op