Hanse: specialist in nieuwbouw en renovatie bedrijfspanden

Hanse is al 117 jaar het juiste adres voor nieuwbouw en renovatie van bedrijfspanden. Het bedrijf uit Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland is gespecialiseerd in ontwerp, engineering, productie, montage en gevelbekleding van bedrijfspanden in de agrarische, industriële en utiliteitssector.

 

 

Het familiebedrijf koopt profielbalken in op grote lengtes, om ze vervolgens te verwerken. De stalen balken worden in het CNC computergestuurde machinepark precies volgens de werktekening gezaagd, gesneden en geknipt. In de afgelopen jaren is Hanse uitgegroeid tot een internationaal opererende totaalleverancier. Het track record van Hanse telt dan ook vele mooie projecten in heel Nederland en het buitenland.

 

Van oudsher ontwikkelt en bouwt Hanse opslagloodsen voor akkerbouwers in binnen- en buitenland. Daarnaast is het Zeeuwse bedrijf in toenemende mate actief in de sectoren industrie en utiliteit. De hands-on mentaliteit wordt gecombineerd met de modernste technieken.

 

Aan de rand van Ridderkerk is Hanse momenteel zeer actief met de bouw van de nieuwe hoofdvestiging van JIMMY Products BV. Het betreft een omvangrijk project voor de producent van JIMMY’s® Popcorn, Nachos en Dips. Het imposante pand op bedrijventerrein Dutch Fresh Port bevat onder andere 900 ton staal. Het betekent duurzame huisvesting voor hoofdkantoor, productiehal en distributiecentrum. Het pand is 150 bij 100 meter en 14 meter hoog. De eerste steen van het project is op 17 november 2023 gelegd en de oplevering is eind dit jaar voorzien.

 

Directie Hanse Staalbouw, met v.l.n.r. Jochem, Marlinde en Ruben de Jonge.

 

Hanse is in heel Nederland, België en Duitsland actief, maar ook veel verder over de landsgrenzen. Zo heeft de Zeeuwse onderneming agrarische loodsen in Canada, de Verenigde Staten en Afrika gebouwd. En voor het Duitse Siempelkamp werden in de afgelopen jaren grote hoeveelheden staal geleverd voor de bouw van machinefabrieken in Brazilië, de Verenigde Staten, Oost-Europa en IJsland.

 

Arbeidsmigranten

Er zijn bij Hanse 170 mensen in vaste dienst werkzaam. Zeker met het oog het invullen van vacatures in de toekomst is de krapte op de arbeidsmarkt ook voor Hanse een hot topic. Het blijft lastig om technische vacatures passend in te vullen. Hanse doet daarom in toenemende mate een beroep op arbeidsmigranten, variërend van Oost-Europeanen tot Filipijnen.

 

Hanse Vakschool

Daarnaast leidt het Zeeuwse bedrijf jongeren en zij-instromers ook zelf op tot echte vakmensen. Zo hebben inmiddels diverse studenten van de Hanse Vakschool de opleiding ‘Allround dakdekker metaal’ met goed gevolg afgerond.

 

Studenten aan de Hanse Vakschool. Hanse leidt zelf medewerkers op.

 

Werven

De Hanse Vakschool is inmiddels een begrip. Momenteel is de derde lichting actief bij de specialist uit Nieuwerkerk in nieuwbouw en renovatie van bedrijfspanden. ,,In september 2025 start de vierde lichting met weer een vijftal leerlingen. Vandaar dat we nu al druk aan het werven zijn. Met name richting scholieren van het derde jaar vmbo. Die gaan langzamerhand nadenken over hun toekomst. De Hanse Vakschool leidt op tot MBO 3 waarbij je alles leert van je collega’s. Zeker voor praktische jongens is dat perfect. Ze werken graag met hun handen en lopen liever buiten”, aldus Ruben de Jonge. Hij vormt samen met zijn zus Marlinde en broer Jochem de directie van het vooruitstrevende bedrijf. Dat blijkt ook uit de digitale werkplaats en de projecten die steeds groter en specialer worden.

 

BBL-contract

De jongeren worden op de Hanse Vakschool aangenomen met een BBL-contract: vier dagen in de week werken en één dag leren. ,,Er zit een baangarantie aan vast als de opleiding is afgerond. Als hoofdaannemer van allerlei projecten doen wij alles in de bouw ‘in house’. De leerlingen worden door onze eigen mensen opgeleid. Sommigen gaan zelfs verder met MBO 4 of HBO om bijvoorbeeld uitvoerder te worden. Alle voormalige studenten aan de Hanse Vakschool draaien volledig mee in ons bedrijf. Onze eigen opleiding is dan ook een mooie manier om vacatures in te vullen”, vervolgt Ruben.

 

Modernste technieken

Van oudsher ontwikkelt en bouwt de onderneming opslagloodsen voor akkerbouwers in binnen- en buitenland, maar vandaag de dag worden ook industrie en utiliteit steeds belangrijker. De hands-on mentaliteit wordt gecombineerd met de modernste technieken.

 

Artist impression van het imposante pand van JIMMY’s op bedrijventerrein Dutch Fresh Port in Ridderkerk.

 

Haringvlietplein

In de afgelopen jaren werd uiteraard ook in Zeeland flink gebouwd door Hanse. Zo werd op het winkelcentrum aan het Haringvlietplein de grootste Lidl supermarkt van Zeeland gebouwd, het tweede filiaal van Albert Heijn, drankenhandel Proost en bakkerij Bliek. Voor AgriSneltank werden in diverse Zeeuwse plaatsen tankluifels gerealiseerd.

 

MVO

Voor Hanse is naast het genereren van business ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijke kernwaarde. Hanse stelt haar expertise ook graag ter beschikking aan kleine boeren in arme landen. Zo zijn in de afgelopen jaren opslagloodsen in de Afrikaanse landen Kenia, Senegal en Tanzania gebouwd. Ook de nieuwe hangar voor vliegtuigmaatschappij MAF – van groot belang voor medische hulp en gemeenschapsontwikkeling in het binnenland van Suriname – is een mooi voorbeeld van MVO.

 

Vacatures

Er zijn momenteel diverse vacatures bij Hanse zoals constructiebankwerker, bouwkundig tekenaar, projectplanner, bouwkundig werkvoorbereider, uitvoerder en assistent inkoper.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op