Trustus: vertrouwen dat rendeert

Voor steeds meer beleggers is Trustus Vermogensbeheer een geschikte partner in hun zoektocht naar rendement. Het bedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland. Trustus heeft een vestiging in bakermat Joure, in Hilversum en sinds vorig jaar ook in Roosendaal.

 

Zeeuws-Vlaming Evert Verwer (links) en Brabander Walter Janssen van Trustus Vermogensbeheer Roosendaal.

 

Beleggen in de aandelenmarkten levert zeker op de langere termijn het meeste rendement op, zo wijzen de cijfers uit. De AEX passeerde in mei zelfs de kaap van 900 punten. ,,Ondanks alle geopolitieke rampspoed van de afgelopen jaren zijn de aandelenmarkten alleen maar gestegen. Het geeft de veerkracht van de beurzen aan”, zegt ondernemer Evert Verwer van Trustus Vermogensbeheer Roosendaal.

 

Persoonlijk contact

Door de overname van hun bedrijf V&J Vermogensmanagement hebben Evert Verwer en Walter Janssen en hun enthousiaste team van medewerkers nu meer tijd voor persoonlijk contact met de klanten. ,,Laagdrempeligheid staat voorop. Ontzorgen is ons werk. Wij beheren als goed huisvader het vermogen voor mensen die het aan tijd, zin of kennis ontbreekt op het gebied van beleggen. Voor ons geen stropdas of hoogpolig tapijt. Trustus en V&J hebben dezelfde no-nonsense mentaliteit. Vandaar ook dat de overname zo soepel is verlopen”, benadrukt Evert Verwer.

 

Onderscheidende beleggingsstrategieën

Trustus – waarvan de directie bestaat uit Wytze Riemersma, Rob Visschedijk en Dimitri Kaandorp – biedt haar klanten op een breed vlak oplossingen voor vermogensvraagstukken. De dienstverlening van Trustus omvat Vermogensbeheer, Beheerd Beleggen en Pensioen/Lijfrente-oplossingen. Voor de opbouw van het vermogen binnen deze concepten worden een aantal onderscheidende beleggingsstrategieën gehanteerd.

 

Decor van het middeleeuwse vestingstadje Hulst.

 

Complementair

,,Beide partijen zijn complementair aan elkaar. De jarenlange kennis en ervaring van V&J op het gebied van gestructureerde beleggingsproducten is een goede aanvulling op de dienstverlening van Trustus. Deze vermogensbeheerder werkt van oudsher met vier succesvolle strategieën en daar is de niche van V&J als 5e strategie aan toegevoegd”, licht Walter Janssen toe.

 

Crescendo

De klantenportefeuille van Trustus is met de overname van V&J flink gegroeid. Tegelijkertijd is de horizon verbreed naar het Zuiden van Nederland. Het blijft crescendo gaan met de aandelenmarkten. De positieve fundamentele trend voor aandelen blijft (ondanks het mindere sentiment in april) goed intact. Gezien de grillige macro-economische ontwikkelingen en geopolitieke crises in de afgelopen jaren echter niet bepaald een vanzelfsprekendheid.

 

De 38e Trustus Vermogensbeheer Triathlon in Oud Gastel vindt plaats op zaterdag 22 juni.

 

Glazen bol

,,Als ik een glazen bol zou hebben gehad in 2017 en had gezien dat de handelsoorlog tussen de VS en China een jaar later zou uitbreken, gevolgd door een wereldwijde pandemie, de oorlog in Oekraïne, een uit de pan rijzende inflatie, extreem oplopende rente en het Israëlisch-Palestijnse conflict…Dan had ik waarschijnlijk mijn klanten geadviseerd om al het geld van de bank te halen en minimaal vijf jaar onder de grond te stoppen en dat was dan achteraf gezien een heel slecht advies geweest”, vervolgt Evert Verwer met een kwinkslag.

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Hij is in de regio Zeeuws-Vlaanderen ook bekend als tonprater en bestuurslid van de Stichting Hulster Buutreedners. Daarnaast is de Zeeuw al vele jaren voorzitter en coach van het eerste team van zaalvoetbalvereniging ZVV Hulst. V&J is tevens al 15 jaar hoofdsponsor en naamgever van de Triathlon van Oud Gastel, de woonplaats van Walter Janssen. Het typeert de maatschappelijke betrokkenheid van de ondernemers. Op zaterdag 22 juni wordt de 38e Trustus Vermogensbeheer Triathlon gehouden in het Brabantse dorp met rijke historie.

 

Trustus, het vermogen om van te genieten.

 

Succesvol bedrijf

Evert Verwer – afkomstig uit het middeleeuwse vestingstadje Hulst – is al bijna veertig jaar werkzaam in vermogensbeheerland. In 2002 verruilde hij zijn goede baan als Hoofd Beleggen op de afdeling Private Banking bij ING Zeeland voor een onzeker bestaan als zelfstandig ondernemer. Samen met zijn Brabantse compagnons Walter Janssen en Johan van Sprundel (de stille vennoot) bouwde hij een succesvol bedrijf in vermogensbeheer op, ondanks de lastige omstandigheden van destijds. ,,Na de beurscrash van 2002 was er het Ahold-schandaal, brak in 2003 de Tweede Golfoorlog uit en had de hele wereld te kampen met de naweeën van 9/11. En wij begonnen een bedrijf in vermogensbeheer…”, blikt de Hulstenaar terug.

 

Maatwerkportefeuilles

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) kende op 1 oktober 2006 het statuut voor Vermogensbeheerder toe aan Verwer & Janssen (V&J) en in 2010 werd een nieuw hoofdkantoor in Roosendaal betrokken. Het bedrijf groeide uit tot specialist in Zuidwest-Nederland in maatwerkportefeuilles met beheersbare risico’s en onbegrensde winstpotentie. Voor steeds meer beleggers werd het een geschikte partner in hun zoektocht naar rendement.

 

De directie van Trustus, met v.l.n.r. Rob Visschedijk, Dimitri Kaandorp, Wytze Riemersma en
Evert Verwer en Walter Janssen van kantoor Roosendaal.

 

Schaalgrootte

Schaalgrootte is in de branche steeds belangrijker geworden vanwege de enorm toegenomen wet- en regelgeving. V&J nam achtereenvolgens VIP Vermogensbeheer (Breda), HENS Vermogensbeheer (Rotterdam) en Invest Consult (Prinsenbeek) over, voordat het een jaar geleden zelf werd overgenomen door Trustus uit het Friese Joure, een van de grootste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland. Door een soepele samensmelting van de culturen is de overname door Trustus van V&J naadloos verlopen. Er is veel synergie op het gebied van automatisering en compliance.

 

Trustus Vermogensbeheer

Trustus werkt met vijf strategieën. Een Risicomijdende strategie, een Tactische strategie, de Aandelen Dividend Strategie, de Aandelen Duurzaam Groeistrategie en de Structured Products Strategie. Afhankelijk van het beleggingsprofiel wordt een verdeling gemaakt over deze strategieën. Deze mix zorgt voor een optimale spreiding. Klanten worden klant bij een depotbank waar het geld op hun eigen naam staat. Trustus vult verder de portefeuille in conform het overeengekomen profiel. Dagelijks is de performance en samenstelling te volgen via een zeer toegankelijk klantportaal. De volledige inhoud van de verschillende strategieën is 1:1 te volgen in het klantenportaal. Trustus is opgericht in 1978 en werkt door heel Nederland met ongeveer 35 mensen.

 

info@trustus.nl; www.trustus.nl

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op