19 miljoen euro voor betere spoorverbinding in de Achterhoek

Staatssecretaris Mansveld draagt 9,1 miljoen euro bij aan de aanleg van een dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam. Met dit spoor komt er een betere aansluiting op de treinen in Arnhem en een snellere spoorverbinding in de regio. Het bedrag komt bovenop de 10 miljoen euro die de staatssecretaris in 2013 al toezegde.

Snellere verbinding, betere overstap
Het dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam wordt aangelegd over een afstand van 4,5 kilometer en moet voor het eind van 2018 gerealiseerd zijn. Tussen Zevenaar en Wehl mogen treinen dan sneller rijden dan nu. De nieuwe spoorverbinding moet zorgen voor minder vertragingen tussen Arnhem en Winterswijk. De huidige verbinding is door het enkele spoor kwetsbaar als er sprake is van incidenten of storingen, waardoor het te lang kan duren voordat de normale dienstregeling weer wordt opgepakt. Ook blijkt de overstaptijd op treinen in Arnhem voor veel reizigers vaak te krap. Met de nieuwe maatregelen wint de reiziger een paar minuten waardoor de overstap comfortabeler wordt.

Beter Benutten
De bijdrage aan het nieuwe spoor is onderdeel van het Programma Beter Benutten regionaal spoor. In het kader van dit programma worden op verschillende regionale spoorlijnen in Noord- en Oost- Nederland maatregelen genomen die moeten zorgen dat het aanbod op het spoor beter tegemoet komt aan de behoeften van reizigers. Deze maatregelen worden door zowel het Rijk als door de regio gefinancierd. Aan het dubbele spoor tussen Zevenaar en Didam draagt de provincie Gelderland zelf 34,5 miljoen euro bij.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op