10.000e inzetbaarheidscheck sectorplan transport en logistiek

Ruim 10.000 mensen hebben een check gedaan die als doel heeft om de inzetbaarheid in transport en logistiek te verbeteren. Dat is een mooi succes. De sector transport en logistiek wil werknemers bewust maken van het belang van een goede gezondheid, werkbeleving, leefstijl en loopbaan. Via een online ‘Inzetbaarheidscheck’ in het kader van het Sectorplan Transport en Logistiek kunnen werknemers voor zichzelf nagaan hoe het met hun inzetbaarheid staat.
Martijn de Roon, Chauffeur bij Koopman Autotransport is de 10.000e werknemer die de inzetbaarheidscheck heeft gedaan sinds de start van het project. Hij werd hiervoor uitgenodigd via zijn werkgever. Martijn de Roon: “Ik heb de gratis check ingevuld omdat ik mijn gezondheid erg belangrijk vind. Door de resultaten kan ik goed zien waar er nog winst te behalen is. Er zijn een aantal handige tips uit gekomen waar ik echt wat aan heb”. Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek is trots op dit mooie resultaat: “De sector vindt het belangrijk dat mensen ook in de toekomst hun werk goed kunnen blijven doen.”
Positieve resultaten
Via een online ‘Inzetbaarheidscheck’ kunnen werknemers voor zichzelf nagaan hoe het met hun inzetbaarheid staat. Als hun inzetbaarheid beter kan, kunnen mensen gebruik maken van een coach om te werken aan bijvoorbeeld gezondheid, leefstijl of mentale fitheid. Willem de Vries: “Deze resultaten zijn zeer positief. Zelfs als mensen alleen de vragenlijst hebben ingevuld doet 63% wat met de tips en adviezen uit het rapport dat ze na afloop krijgen. Naarmate mensen meer doen, bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met een coach, zijn de resultaten steeds positiever. Hiermee dragen we dus daadwerkelijk bij aan het verbeteren van de inzetbaarheid in de sector.”

De kracht van samenwerking
De sectorplannen zijn een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het sectorplan transport en logistiek is opgesteld door het opleidingsfonds voor de sector SOOB namens de sociale partners: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen. Het eerste sectorplan geeft onder meer een extra stimulans aan een collectieve aanpak van het verbeteren van de inzetbaarheid van werknemers in de sector. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek voert de projecten uit het sectorplan uit.

In de sector Transport en Logistiek werken 130.000 mensen bij meer dan 6.000 bedrijven

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op